Oprema i mašine za brizganje plastike

  • +381 32 722 070

  • info@nenelgroup.com

Pratite nas:

Sprue picker SPX10


Novi sprue picker robot je kompaktnog dizajna i visoke stabilnosti što omogućava bezbedno i pouzdano uklanjanje grana koje teže čak do 1000 g. Servo motor omogućava dinamično i precizno ponavljanje, štedeći time energiju i resurse. Zahvaljujući konfiguraciji i poziciji gripper-a, odmah iznad samog alata, vreme uklanjanja grana je značajno smanjeno na samo 0,75 sekundi. Svi jako dobro znamo da u proizvodnji čak i vazduh "košta". Zato je kompanija Krauss Maffei razvila energetski efikasan servo motor koji se pokreće potpuno električno i štedi do 99% kompresovanog vazduha. Alat i sprue picker se nalaze zajedno u zaštićenom kućištu čineći kompletan sistem. Ovakav sistem predstavlja najbolje rešenje na tržištu kada je u pitanju ušteda prostora. Naime, s obzirom da je kućište za prihvat komada postavljeno na fiksni deo ploče, pristup jedinici za zatvaranje alata je veoma lak.


Takodje, ono što je važno istaći je da nije potrebno pomeranje sprue picker-a prilikom zamene alata pa samim tim doijamo mogućnost vrlo jednostavne zamene alata.


Sprue picker robotom se vrlo jednostavno može upravljati pomoću MC6 kontrole gde uz pomoć Čarobnjaka možemo na vrlo lak način vršiti sve vrste programiranja. 


Prednosti za kupca:


1. Bezbedno i lako upravljanje grana do 1000g

2. Dug radni vek robota

3. Vreme uklanjanja grane je samo 0,75 sekundi

4. Jednostavna i brza promena alata i ušteda u vremenu

5. Preglednost i lak pristup

6. Zaštita od grešaka koje mogu nastati prilikom upravljanja